Vuurwerkangst; begin op tijd!

Voor onze huisdieren zorgen de knallende kurken en gillende keukenmeiden vaak voor veel angst en stress. Sommige honden en katten zijn van nature gevoeliger voor geluiden dan andere soortgenoten. Vooral bij honden speelt een goede socialisatie een belangrijke rol. Maar het blijft een lastige tijd..het is immers maar een keer per jaar oud en nieuw, en de rest van het jaar is er bijna geen knal te horen. 

We krijgen in de maand december altijd veel vragen over vuurwerkangst; Hoe gaan we hier het beste mee om? Hebben jullie tips? En vooral, wat kunnen we hier aan doen?

Belangrijk is; wacht niet tot december, maar begin op tijd!

Om je huisdier goed voor te bereiden kan je een training of cursus volgen, of je huisdier te laten wennen aan vuurwerk d.m.v cd’s of apps met vuurwerkgeluiden.

Je kan ook zelf vuurwerkgeluiden nabootsen met knallende ballonnen, kurken of trektouwtjes. Doe ondertussen leuke spelletjes, en/of geef hem iets lekkers. Bijvoorbeeld een grote kluif of doe een voerpuzzel. Op deze manier leg je een koppeling tussen de geluiden en iets leuks! Ga niet te snel maar bouw dit rustig op.

Is je huisdier al erg angstig? Er zijn verschillende supplementen die je huisdier kunnen helpen te kalmeren en ontspannen. Voor het beste resultaat van deze middelen begin je hier 4-6 weken van te voren mee. 

Mocht je hier vragen over hebben dan kan je contact opnemen met de praktijk, wij kunnen je adviseren welk middel het meest geschikt is voor jouw huisdier. 

Dit artikel is gepubliceerd op 26 oktober 2020
Volg ons op Facebook:

SPOED?

Buiten openingstijden kunt u bellen naar 0318 610 112. U krijgt dan te horen op welk nummer de dienstdoende arts bereikbaar is.

Lees hier meer spoedgevallen.