Teken worden weer actief!

Wat een heerlijk weer! Het zonnetje schijnt lekker en het is goed vertoeven buiten.

Het is goed om te weten dat de teken er ook zo over denken! Zodra de buitentemperatuur boven de 7 graden wordt, worden ook de teken weer actief. Inmiddels zijn de eerste meldingen van een tekenbeet ook alweer binnen gekomen.

Een tekenbeet is op zich niet zo erg, het probleem is dat de teek drager kan zijn van verschillende ziekteverwekkers. Deze ziekteverwekkers kan de teek na aanhechten overbrengen naar je dier.

Ga je lekker wandelen met je hond, dan is het goed om extra alert te zijn op tekenbeten en controleer je hond na de wandeling op teken. De teken zijn vaak vooral te vinden aan de kop en in de oksels en liezen.

Teken komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Ze zitten vooral in hoog gras of tussen dode bladeren, het liefst bij bomen of struiken. Van daaruit stappen ze over op passerende dieren, maar ook op mensen.

Vooral bij dieren met een langere vacht zijn de teken soms lastig te vinden. Het is daarom goed om aan tekenpreventie te denken. Er zijn verschillende teken werende producten op de markt; halsbanden, tabletten of pipetten die 1 of meerdere maanden beschermen. Voor advies kan je terecht bij onze assistentes.

Ben je lid van het huisdierenzorgplan? Dan krijgt jouw huisdier al de nodige bescherming!

Dit artikel is gepubliceerd op 26 februari 2021
Volg ons op Facebook:

SPOED?

Buiten openingstijden kunt u bellen naar 0318 610 112. U krijgt dan te horen op welk nummer de dienstdoende arts bereikbaar is.

Lees hier meer spoedgevallen.