Oktober: Maand van de senioren

Alles voor uw senior hond

In deze maand geven we wat extra liefde aan onze senior huisdieren. Want als je harige metgezel wat meer kaarsjes op de taart heeft, hebben ze net wat meer speciale zorg en aandacht nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Veel aandoeningen die op latere leeftijd voorkomen geven vaak geen duidelijke symptomen totdat het probleem al ernstig is geworden. Als voorbeeld een chronische nieraandoening: één van de meest voorkomende aandoeningen onder oudere katten. Pas wanneer meer dan 70% van de nieren beschadigd is of niet meer goed werkt zijn er symptomen zichtbaar. Het is natuurlijk heel fijn als je zo’n aandoening vroeg ontdekt, zodat je ook veel eerder de nieren kan gaan ondersteunen.

Het is belangrijk om onze oudere huisdieren goed in de gaten te houden en hun gezondheid te ondersteunen. Daarom bieden we de maand oktober 10% korting op senior consulten.

Tijdens het senioren consult controleren we op verschillende punten, zoals oren, ogen, gebit, hart, longen, buik vacht, gewicht en gewrichten.

Dit lichamelijk onderzoek wordt aangevuld met bloedonderzoeken. Hierbij testen we de functie van de nieren (tevens SDMA), de lever, glucose en eiwit en we verrichten een urineonderzoek. Daarnaast controleren we bij katten ook de bloeddruk en de schildklier (T4).

U bent als eigenaar aanwezig bij het senior consult. U mag uw hond of kat ook een dagdeel bij ons laten.

Tip!
Het senior consult kan gecombineerd worden met de jaarlijkse vaccinatie of een gebitsbehandeling.

Dit artikel is gepubliceerd op 9 oktober 2023
Volg ons op Facebook:

SPOED?

Buiten openingstijden kunt u bellen naar 0318 610 112. U krijgt dan te horen op welk nummer de dienstdoende arts bereikbaar is.

Lees hier meer spoedgevallen.