Januari actie

Gratis bloeddrukmeting voor de 7+ kat bij de assistente. Wees er snel bij, we hebben een beperkt aantal plekken. vol = vol!

Een te hoge bloeddruk (hypertensie) is een aandoening die veel voorkomt.
Het wordt het meest gezien bij katten van middelbare tot oude leeftijd. Een verhoogde bloeddruk is schadelijk voor de gezondheid, daarom is de opsporing hiervan belangrijk om schade te voorkomen.

Hoe gaat een bloeddrukmeting in zijn werk?
Omdat door angst en spanning de bloeddruk omhoog gaat is het belangrijk dat er genoeg tijd wordt uitgetrokken om een betrouwbare meting te verrichten.
 

De meting vindt plaats bij ons op de praktijk en als eigenaar mag je daar natuurlijk bij aanwezig zijn, graag zelfs! Bij elkaar duurt dit ongeveer 30-40 minuten. De bloeddruk is bij katten eenvoudig te meten, om de staart word een opblaasbaar bandje (cuff) geplaatst, deze cuff wordt een aantal keer opgepompt en zo wordt de bloeddruk gemeten. Het doet geen pijn, het kan voor de kat wel een beetje vreemd aanvoelen.

Dit artikel is gepubliceerd op 11 januari 2023
Volg ons op Facebook:

SPOED?

Buiten openingstijden kunt u bellen naar 0318 610 112. U krijgt dan te horen op welk nummer de dienstdoende arts bereikbaar is.

Lees hier meer spoedgevallen.